Krupnik z kuskus i mięsem z kaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przychodzi taki czas gdy etap "papkowego" jedzenia już się kończy i przychodzi pora na gryzienie. Dziś zapraszam Was po przepis na krupnik oczywiście dla najmłodszych. :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml wody
    1 łyżka posiekanego ugotowanego mięsa z kaczki
    1 mała pietruszka
    1/2 marchewki
    1/2 cebulki dymki
    1 mały ziemniak
    1 liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    3 łyżeczki kuskus
    szczypta lubczyku suszonego
    szczypta zielonej pietruszki suszonej
    1 łyżeczka masła
    sól do smaku (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z kuskus i mięsem z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. W garnuszku rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulkę-chwileczkę smażymy. Wlewamy wodę dodajemy warzywa, mięso i przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania wsypujemy kuskus, który nie wymaga gotowania. Więc czekamy tylko, aż nam się zupka zagotuje i odstawiamy na bok do przestudzenia. Teraz możemy odrobinę posolić do smaku.
    Pamiętajmy żeby uzupełniać ilość wody podczas gotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować