Krupnik na skrzydełkach

4.48 (149 ocen)

Bardzo pyszna zupka ;-)

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    2-3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    3-4 ziemniaki
    sól,pieprz,listek laurowy
    2 kulki ziela angielskiego
    100g kaszy jęczmiennej
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy wkładamy do garnka, umyte i obrane warzywa kroimy w paski ziemniaki w kostkę, zalewamy wodą (około 3,5 l)dodajemy przyprawy.Gotujemy na małym ogniu tak długo aż warzywa będą na pół miekkie potem wyjmujemy skrzydełka, listek i ziele, dodajemy kaszę dalej gotujemy od czasu do czasu mieszamy (około 20minut) w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
    Skrzydełka obieramy mięsko kroimy dodajemy do zupy.
    Zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować