Kruchy z makiem i kokosem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kruchy z makiem i kokosem szybki do zrobienia i dobry do popołudniowej kawki.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mąki
    Kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    5 jajek ( białka do kokosu )

    Masa makowa :

    1 puszka masy makowej
    2 jajka
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia

    Beza :


    Białka od ciasta
    1 szklanka wiórek kokosowych
    ½ szklanki cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Kruchy z makiem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :

    Zagniatamy kruche ciasto .
    Dzielimy na dwie części.
    Wykładamy na blache .
  • 2. Masa makowa:

    Mak wkładamy do miski dodajemy , jajka oraz proszek do pieczenia .
    Mieszamy wykładamy na kruche ciasto.
  • 3. Beza :

    Ubić białka dodać stopniowo cukier na koniec dodać wiórki kokosowe oraz mąkę ziemniaczaną.
    Wymieszać. Wyłożyć na masę makowa .
  • 4. Na pianę z kokosu wyłożyć resztę ciasta kruchego .
    Piec 50minut W temperaturze 180°
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować