Kruchy torcik z kokosową bezą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do popołudniowej kawy

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    0.5 kg mąki pszennej
    5 żółtek
    Kostka masła
    Szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Dodatkowo słoik dżemu z czarnej porzeczki
    Beza:
    5 białek
    Szklanka cukru
    Szklanka wiórków kokosowych
    Masa budyniowa:
    3 szklanki mleka
    Szklanka cukru
    Pół kostki masła
    3 budynie waniliowe na pół litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kruchy torcik z kokosową bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruchy torcik z kokosową bezą 1. Wykonanie
    Ż podanych składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na blasze z papierem do pieczenia. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i masłem . W pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy na gotującej się mleko, mieszamy aż zgęstnieje. Na ciasto wykładamy dżem, na dżem jest cze gorący budyń. Na wierzch ubitą na sztywno z cukrem i kokosem pianę z białek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150-160 stopni przez około godzinę.

Porady

Przed podaniem torcik należy dobrze schłodzić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować