Kruche z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

ZAWSZE SIE UDAJĄ I SZYBKO ZNIKAJĄ.JAK MÓWI MÓJ MĄŻ CIASTKA NA CO DZIEŃ I NA ŚWIĘTA.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 KG MĄKI
    25 DAG MASŁA
    20DAG CUKRU PUDRU
    4 ŻÓŁTKA
    OLEJEK POMARAŃCZOWY LUB INNY
    MARMOLADA

Kruche z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO ZAGNIEŚĆ. ROZWAŁKOWAĆ I WYKRAWAĆ FOREMKĄ CIASTECZKA.PIEC W LEKKO NAGRZANYM PIEKARNIKU 150 C NA ZŁOTY KOLOR.PRZEŁOŻYĆ MARMOLADĄ .

Porady

MOŻNA PRZEŁOŻYĆ DOWOLNĄ MASĄ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy