Kruche rurki z czekoladowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie rurki :
Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć.
Włożyć do lodówki ciasto na 40min. Rozwałkować i wyciąć paski. Owinąć na metalowe rurki. Obtocz rurki w cukrze.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 190-200
stopni na złoty kolor.
2.Przygotowanie chrupiących orzechów :
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Na patelnię wsyp cukier.
Postaw na gazie i podgrzewaj aż cukier się rozpuści ( nie mieszaj )
Wsyp orzechy. Energicznie wymieszaj i przelej na papier do pieczenia. Odstaw do ostygnięcia.
Tłuczkiem rozbij karmel z orzechami.
Każdą rurkę namocz w roztopionej czekoladzie i posyp karmelem z orzechami.
3.Przygotowanie nadzienia :
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Nie przerywając miksowania dodaj mascarpone oraz krem orzechowy.Wlej wódkę.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego i nadziewaj rurki.
Komentarze