Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym

4.5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    * 300 g mąki
    * 120 g masła
    * 1 żółtko
    * 1 łyżka cukru pudru
    * 20 g drożdży
    * 1/2 szklanki mleka
    * szczypta soli

    Nadzienie:
    * zmielone orzechy włoskie
    * nutella
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Rogaliki

Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:
    Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować