Prosty i szybki w wykonaniu, o niepowtarzalnym smaku.
1 godz. 45 min
Składniki:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru plus do posypania jabłek
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 jajka
margaryna
2 kg startych jabłek bez skórki na grubej tarce
cynamon do posypania jabłek
Kruche ciasto z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łączymy składniki na ciasto i dzielimy je na dwie części. Jedną część wkładamy do zamrażarki na 0,5h, drugą wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy starte jabłka, posypujemy cukrem i cynamonem według uznania. Wyjmujemy drugą część ciasta i ścieramy na jabłka na tarce o grubych oczkach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na około godzinę.
Porady
Do wykonania ciasta możemy wykorzystać jabłka ze słoika.
Komentarze