Proste i pyszne kruche ciasto z budyniowym kremem, rabarbarem i dużą ilością prostej kruszonki. Delikatne, nie za słodkie i nie jest zapychające. Kwaśny rabarbar i słodki krem budyniowy smakują doskonale!
Kruche ciasto z budyniem, rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
CIASTO:
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy zimne, pokrojone masło, cukier i cukier z wanilią, jajko, żółtka i śmietanę - wszystko razem wyrabiamy ( możemy to robić szybko nożem albo tak jak ja - robotem ).
Dzielimy na 2 części - jedna wkładamy do mrożenia, drugą wylepiamy wyłożoną papierem blachę.
KREM BUDYNIOWY:
We 200 ml mleka rozrabiamy proszek budyniowy.
Resztę mleka gotujemy ze śmietaną, cukrem i cukrem z wanilią.
Do gorącego wlewamy rozrobiony budyń i cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania i zgęstnienia. Odstawiamy.
Komentarze