Kruche ciastka przekładane marmoladą.

4.5 (190 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasteczka wyśmienite!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 0.5 kilograma
    - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna tortowa: 1 opakowanie
    - jajka: 2 sztuki
    - marmolada: 20 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Marmolady

Kruche ciastka przekładane marmoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciastka przekładane marmoladą. 1. Sposób przygotowania:
    Na początek przesiać mąkę. Żółtka oddzielić od białek i wlać do mąki. Dodać posiekaną w kostkę margarynę oraz cukier i zagnieść wszystko razem. Gotowe ciasto rozwałkować i przy pomocy foremek wycinać kształty. Wycięte ciastka wykładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec w 180°C na zloty kolor. Po upieczeniu wystudzić i nałożyć na ciastko marmoladę, przykrywając drugą połówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mąka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować