Kruche ciasteczka z marmoladą są idealne do herbatki czy kawki z przyjaciółką ale równie dobre do schowania w szczelnej puszce i podjadania, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego.
Kruche ciasteczka z marmoladą wieloowocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyrób jednolite ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub za pomocą miksera.
Wyrobione ciasto owiń folią spożywczą i włóż na ½ godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmij je i podziel na 4 części.
2.Każdą z części rozwałkuj i podziel na 4 trójkąty. Na każdym trójkącie rozsmaruj marmoladę, zwiń go i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C 12-15 minut. Po ostudzeniu oprósz cukrem pudrem.
Komentarze