Kruche ciasteczka z marmoladą i kremem

4.47 (208 ocen)

  • 40 min

Bardzo delikatne, kruche i rozpływające się w ustach ciasteczka. To chyba najlepsze ciasteczka maślane jakie jadłam. Świetnie komponują się z popołudniową kawą.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    250 g mąki tortowej
    50 g mąki kukurydzianej
    50 g cukru pudru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    250 g miękkiego masła

    Krem:
    150 g miękkiego masła
    100 g cukru pudru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Marmolada wieloowocowa
    Cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (208 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Marmolady

Kruche ciasteczka z marmoladą i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta ucieramy mikserem, następnie zagniatamy rękami. Ciasto ma być miękkie i zwarte. Za pomocą dyszy do ciastek wyciskamy ciasteczka w kształcie kwiatków. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy ciastka. Pieczemy przez 13 do 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

    Składniki kremu miksujemy za pomocą miksera do momentu, aż będzie puszysty i biały.

    Ciastka po upieczeniu studzimy, rozkładamy w pary, jedną stronę ciastka smarujemy marmoladą. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy na marmoladę trochę kremu , lekko dociskamy drugą połową.

    Wierzch ciasteczek posypujemy cukrem pudrem.
    SMACZNEGO.

Porady

Ciasteczka możemy przełożyć ulubionym dżemem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować