Kruche ciasteczka z budyniem

4.5 (165 ocen)

  • 1 min

Pyszne ciasteczka

  • 1 min

Składniki:


  • 3 budynie śmietankowe
    2 żółtka
    1 całe jajko
    20 dkg margaryny
    30 dkg mąki
    cukier waniliowy
    1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
    10 dkg cukru pudru + cukier do posypania ciasteczek
    marmolada do przełożenia (może też być nutella )
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy oraz budynie. Margarynę pokroić i dodać do reszty. Na końcu dodajemy 2 żółtka i całe jajko. Zagniatamy do momentu, aż ciasto zrobi się gładkie. Następnie ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mmm i wykrawać ciasteczka. Ja piekłam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach około 10-15 minut.
    Studzimy i przekładamy marmoladą. Posypujemy cukrem pudrem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować