Kruche ciasteczka orzechowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo kruche ciasteczka orzechowe. Przygotowane na maśle orzechowym z dodatkiem miodu i migdałów smakują pysznie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram masła orzechowego
    1 jajko
    2 łyżki miodu
    100 gram mąki migdałowej
    garść płatków migdałowych do ciasta
    garść płatków migdałowych do posypania ciasteczek
    wiórki kokosowe

Kruche ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciasteczka orzechowe 1. Wszystkie składniki na ciasteczka wkładamy do miski i mieszamy do połączenia (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy wiórki kokosowe).
    Z masy formujemy małe kulki i lekko je spłaszczamy, odciskamy widelcem wzorki. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Gdy ostygną zdejmujemy z blaszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy