Kruche babeczki z budyniem i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Odmierzamy składniki na ciasto. Mąkę przesiewamy na stół , dodajemy sól. Schłodzone masło dodajemy do mąki . Masło siekamy z mąką. Dodajemy cukier puder i żółtka. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Foremki smarujemy masłem. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy i przenosimy na ułożone blisko siebie foremki. Ciasto dociskamy lekko do ścianek foremek i nakłuwamy widelcem . Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Pieczemy przez 15 minut.
Gdy babeczki wystygną , kładziemy plasterek banana , zalewamy budyniem i ozdabiamy, np. wiórkami kokosowymi, kolorową posypką, czy żelkami.
Komentarze