Krucha tarta z delikatnym kremem i granatem

4.5 (181 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tarta idealna dla zakochanych :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    25 dag mąki
    2 łyżki cukru pudru
    15 dag masła
    1 jajo
    1 szczypta soli

    Krem
    2 białe czekolady
    1 szkl śmietany
    400 g seka homogenizowanego waniliowego

    Ponadto:
    2 owoce granatu
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Krucha tarta z delikatnym kremem i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ze sobą składniki na ciasto, wyklejamy nim natłuszczony spód to tarty wraz z brzegami. Nakłuwamy. Wstawiamy do lodówki.
  • 2. W tym czasie rozpuszczamy czekolady ze śmietaną na małym ogniu, mieszamy do połączenia. Studzimy i wkładamy do zamrażarki na kilkanaście minut, aby dobrze schłodzić.
  • 3. Pieczemy sod do tarty na złoto, ok 35 min w 180 st. Studzimy.
  • 4. Ubijamy śmietanę z czekoladą na puszystą masę, dodajemy serek i mieszamy do połączenia. Rozsmarowujemy krem na tarcie.
  • 5. Posypujemy ziarenkami granatu. Mocno chłodzimy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Granat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować