„Krówka”

4.99 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto najsmaczniejsze jest następnego dnia, gdy dobrze „przejdzie”.

Składniki:

  • ciasto:
    ● 3 szklanki mąki wrocławskiej
    ● 4 żółtka
    ● szklanka cukru
    ● kostka margaryny
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 2 łyżki miodu

    Na krem: 1 puszka mleka słodzonego
    ● 1/4 kostki margaryny
    ● 1/2 litra śmietany
    ● dwa opakowania śmietany fiks
    ● orzechy arachidowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.99 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

„krówka” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto, dzielimy
    na 2 części i każdą pieczemy
    w wysmarowanej i wyłożonej
    papierem blasze w piekarniku
    nagrzanym do temp. 180 °C.
  • 2. Puszkę mleka gotujemy
    przez 3 godziny w garnku
    z wodą. Ostudzoną masę
    przekładamy do miski, dodajemy
    margarynę i miksujemy.
    Śmietanę ubijamy z fiksem.
    W formie układamy warstwami:
    ciasto, śmietana, ciasto,
    masa toffi. Posypujemy pokruszonymi
    orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować