Królik duszony w marchewce

4.49 (150 ocen)

  • 15 min

Moja rodzina zajada się królikiem

  • 15 min

Składniki:

  • od 900 g do 1,5 kg królika
    2 marchewki
    2,5 cebul
    3/4 kostki masła( można mniej )
    sól, lub przyprawa uniwersalna do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik duszony w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażamy królika 1. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodać startą marchewkę i przez chwilę smazyć. Następnie dodać królika podsmażając go z obu stron. Dodać ciepłą wodę, przykryć i dusić przez ok półłtora godziny aż bedzie miękki. Pilnować żeby się nie przypalił, powinień powstać sos. Doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować