Królewska szarlotka z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.JABŁKOWA KOSTKA:
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu (w 0,5l wody). Jabłka uciskamy w słoiku i zalewamy zimną bądź letnią galaretką. Pasteryzujemy 15-20 minut.
2.BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. Wylewamy w formę i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy.
3.Galaretki agrestowe rozpuszczamy i do tężejącej dodajemy jabłka w kostkę ze słoika i wylewamy na biszkopt.
4.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubić na sztywną pianę. Wykładamy na masę jabłkową. Posypujemy startą czekoladą.
Komentarze