Krokiety ze szpinakiem i pieczarkami

4.49 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Właśnie czekam na wyniki egzaminu maturalnego. W ramach relaksu i dla poprawienia nastroju gotuję.

Składniki:

  • Farsz: 1 kg szpinaku
    ● 1/2 kg posiekanych pieczarek
    ● 4 małe cebule
    ● pieprz
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● szczypta chili lub ostrej mielonej papryki
    ● 3-4 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 20-25 dag żółtego sera
    Naleśniki: 1/2 l mleka
    ● szkl. mąki
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● łyżka oleju
    Oraz: jajko
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników
    robimy ciasto. Smażymy
    naleśniki bez tłuszczu.
  • 2. Szpinak
    myjemy, kroimy
    i blanszujemy. Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach. Czosnek
    i cebule obieramy. Cebule
    kroimy w małą kostkę, czosnek
    siekamy, podsmażamy na oliwie.
    Dodajemy pieczarki i szpinak,
    doprawiamy. Dusimy kilka
    minut. Odparowujemy i studzimy.
    Wsypujemy ser, mieszamy.
  • 3. Porcje farszu nakładamy na
    naleśniki, zawijamy. Panierujemy
    w rozkłóconym jajku i bułce
    tartej. Smażymy na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować