Krokiety że szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania naleśników :
Mąkę, jajka, mleko, wodę i sól miksujemy do ujednolicenia następnie dodajemy olej i ponownie miksujemy. Gdy ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki, gdy za gęste wody.
Nalesniki smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni.
Sposób przygotowania farszu:
Cebulę drobno siekamy i smażymy do lekkiego zeszzklenia następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę pieczarki dusimy pod przykryciem. Kiedy pieczarki są już prawie gotowe dodajemy szpinak, starty czosnek, sól oraz pieprz i odrobinę przyprawy w płynie dusimy przez moment. Na koniec wlewamy śmietanę i dusimy na bardzo małym ogniu w celu zredukowana wody i zgestnienia śmietany.
Kiedy nasz farsz przestygnie zawijam nasz farsz w naleśnik tworząc krokieta.
Gotowe krokiety panierujemy w mące, rozmaconym jajku i bułce tartej. Krokiety smazymy na oleju z każdej strony do zarumienienia.
Komentarze