Krokiety ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

chrupiące i pysznie nadziane

  • 55 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 duże jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    100 ml mleka
    150 ml wody mineralnej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    Szczypta soli
    Panierka:
    1 jajko
    5 łyżek bułki tartej
    Farsz:
    350 gramów szpinaku
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    Sól
    Pieprz
    Gałka muszkatołowa

    Dodatkowo:
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Krokiety ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksuję. Odstawiam na kwadrans. Rozgrzewam patelnię do naleśników, smażę cienkie naleśniki. Odkładam na bok.
    Szpinak przepłukuję. Siekam czosnek i cebulę bardzo drobno. Rozgrzewam masło na patelni, wrzucam czosnek z cebulką, jak się zezłocą dodaję szpinak. Duszę całość 3-4 minuty, doprawiam. Na koniec dodaję śmietanę, dokładnie mieszam.
    Naleśniki smaruję szpinakowym farszem. Panieruję je w jajku i tartej bułce. Smażę na klarowanym maśle do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować