Krokiety z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE Naleśników:
1. Mleko wlać do miski, dodać sól, jajko i stopniowo mąkę.
2. Całość dokładnie wymieszać najlepiej mikserem.
3. Konsystencja musi być coś ala śmietana 30%.
4. Smażyć na patelni z obydwóch stron.
WYKONANIE Farszu:
1. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
2. Dodać mięso do cebuli, podsmażyć, odstawić do wystygnięcia.
3. Dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, całość dokładnie wymieszać.
4. Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu i zwinąć krokiety.
5. Każdy obtoczyć w bułce tartej i jajku, smażyć na oleju z obydwóch stron.
Komentarze