Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać na jednolitą masę.
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę i podsmażamy aż się zeszkli. W misce mieszamy mięso z przyprawami. Dodajemy do cebulki i smażymy kilka minut. Mięso z cebulką przekładamy do miski i odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego farszu dodajemy majonez, jajko i przyprawy. Farsz miksujemy blenderem. Będzie miał lepszą konsystencje i łatwiej będzie go nakładać na naleśnik.
3.Na każdy naleśnik nakładamy farsz. Grubo lub cienko, jak lubicie.
Następnie zawijamy krokieta jak na zdjęciu.
Każdy krokiet obtaczamy w jajku i bułce tartej .
Na rozgrzanym oleju smażymy krokiety na złoto.
Komentarze