Krokiety z mięsem

4.98 (143 ocen)

Krokiety to czasochłonne danie ,ale warto je czasami zrobić.

Składniki:

  • Na naleśniki:

    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    2 jajka
    1 łyżeczka oleju
    szczypta soli

    Na farsz:

    500 g mięsa mielonego
    2 cebule
    sól,pieprz
    2 łyżki majonezu
    1 jajko surowe

    Do panierowania:

    bułka tarta
    jajko
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.98 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać na jednolitą masę.
    Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
  • smazenie 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę i podsmażamy aż się zeszkli. W misce mieszamy mięso z przyprawami. Dodajemy do cebulki i smażymy kilka minut. Mięso z cebulką przekładamy do miski i odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego farszu dodajemy majonez, jajko i przyprawy. Farsz miksujemy blenderem. Będzie miał lepszą konsystencje i łatwiej będzie go nakładać na naleśnik.
  • zawijanie 3. Na każdy naleśnik nakładamy farsz. Grubo lub cienko, jak lubicie.
    Następnie zawijamy krokieta jak na zdjęciu.
    Każdy krokiet obtaczamy w jajku i bułce tartej .
    Na rozgrzanym oleju smażymy krokiety na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować