Krokiety z mięsem

4.5 (199 ocen)

Często nie mamy pomysłu na to, co zrobić z mięsem ugotowanym w rosole. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie go jako farszu do krokietów.

Składniki:

  • ciasto na naleśniki:
    2 jajka
    szklanka mleka
    szklanka wody mineralnej gazowanej
    mąka
    sól i pieprz do smaku

    farsz:
    60 dag gotowanego mięsa wołowego
    jajko
    sól, pieprz do smaku

    panierka:
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników smażymy naleśniki.
    Mięso rosołowe mielimy, dodajemy jajko i przyprawy, po czym dokładnie mieszamy. Farszem smarujemy naleśniki i zwijamy tak jak gołąbki. Panierujemy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Odsączamy z tłuszczy i podajemy z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować