Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie naleśniki :
Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni. Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim.
2.przygotowanie nadzienia :
Bułkę zamocz e mleku. Mięso opłukaj i zalej wodą. Wrzuć marchew, pietruszkę, seler, 1 cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie. Ostudź. Mięso potnij na mniejsze części i zmiel wraz z marchewką oraz namoczoną bułką. Na patelni rozgrzej olej i podaż cebulkę pokrojoną w kostkę oraz czosnek i chilli. Wrzuć do mięsa, wlej śmietanę. Wymieszaj całość. Przypraw solą, pieprzem.
3.Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń, obtocz w rozbełtanych jajkach z mlekiem i na końcu w bułce tartej. Smaż na złoty kolor.
Komentarze