Krokiety z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty wieprzowiny i pieczarek. Poniższy przepis jest na 23-25 krokietów, bardzo pysznych.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • kiszona kapusta 2 słoiki 900 ml
    pieczarki 1 kg
    boczek świeży 60-70 dag
    cebule 2 szt.
    liście laurowe 4 szt.
    ziele angielskie 5-6 ziaren
    domowa pasta rosołowa 1 łyżka
    wegeta bez konserwantów 3 czubate łyżki
    pieprz czarny 1 łyżeczka
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka
    dobra garść majeranku

    placki 23-25 sztuk:

    Składniki:

    1 kg mąki pszennej 450
    1 1/2L mleka
    łyżeczka soli
    4 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. 1. Przygotowanie placków:

    Wszystkie składniki miksujemy, ciasto odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy placki.
  • Krokiety z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. 2. Przygotowanie krokietów:

    Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 30 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową i wegetą. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 1- 1/5 godziny. Boczek kroimy na duże skwary, cebule w pióra i smażymy. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy wraz z usmażonym z cebulką boczkiem przez średnie sitko. Dodajemy pieprze i majranek i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów. Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w kopertę i podsmażamy.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować