Krokiety z kapustą kiszoną i mięsem z rosołu

4.47 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie mięsa z rosołu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    - 1 jajko
    - 1 szkl wody gazowanej
    - 1 szkl mleka
    - 2 i 0,5 szkl mąki pszennej
    - szczypta soli
    - kilka kropel oleju

    Farsz:
    - 0,5 kg kapusty kiszonej
    - 1 cebula
    - Obrane mięso z rosołu
    - Warzywa z rosołu
    - Sól, pieprz

    Panierka:
    - olej rzepakowy
    - jajko
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Krokiety z kapustą kiszoną i mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Łączymy składniki na naleśniki. Smażymy naleśniki na średnim ogniu, na wysmarowanej olejem. patelni z obu stron.

    3. Kapustę kiszoną kroimy drobno. Zalewamy wodą do poziomu kapusty i gotujemy na małym ogniu aż zmięknie.

    2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, aż się zeszli. Obrane mięso drobno siekamy lub mielimy w maszynce. Dodajemy pokrojone drobno lub zmielone warzywa, cebulę. Dodajemy ostudzoną kapustę kiszoną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    3. Zawijamy farsz w naleśniki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

    Można podać z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować