Krokiety z kapustą,kaszą gryczaną i grzybami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Sposób na wykożystanie ugotowanej kapusty po gołąbkach

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    3 jajka
    1 szkl mleka
    1/3 szkl wody gazowanej
    2,5 szkl mąki pszennej
    szczypta cukru
    1/2 łyżeczki soli

    Na Farsz:
    1 nieduża główka kapusty ugotowanej
    1 toregka kaszy gryczanej
    1 cebula
    1 garść grzybów suszonych
    3 łyżki oleju
    sól,pieprz i wegeta

    2-3 jajka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z kapustą,kaszą gryczaną i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z kapustą,kaszą gryczaną i grzybami 1. Zrobić ciasto naleśnikowe:

    Jajka ubić z cukrem i solą następnie dodać mleko,wodę ,mąkę i dobrze ubić razem.Smażymy naleśniki ( ciasto na naleśniki nie może być zbyt gęste) Nie powinny być zbyt grube ponieważ będą pękać podczas zwijania.

    Po usmażeniu dobrze jest przykryć naleśniki np.drugim talerzem,wówczas zmiękną i będą dobrze się zwijać.

    Przygotowujemy farsz.

    Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

    Kapustę drobno siekamy.Grzyby płuczemy i odgotowujemy kilka minut następnie odcedzamy i mielimy lub siekamy na drobniutko.

    Cebulkę obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju,następnie dodajemy posiekaną kapustę i mieszając co jakiś czas smażymy około 10-15 min.Na końcu dodajemy zmielone grzyby,ugotowaną kaszę,doprawiamy solą,pieprzem,vegetą i podsmażamy wszystko razem około 15 min.

    Gotowy farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy krokiety ( najpierw dwa boki do środka a następnie zwijamy wzdłuż krutszego boku jak roladę)

    Panierujemy z jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować