Krokiety z kapustą i grzybami

4.5 (190 ocen)

Najlepsze z krokietów - z kapustą i grzybami leśnymi podawane z barszczem czerwonym

Składniki:

  • - ciasto naleśnikowe wg. własnego przepisu
    - 1 kg grzybów leśnych
    - 2 kg kapusty kiszonej
    - 1 cebula
    - 2 liście laurowe
    - 4 ziela angielskie
    - olej
    - jajko
    - bułka tarta
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki i myjemy. Gotujemy do miękości. Kapustę płuczemy, kroimy zalewamy zodą dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękości. Pod koniec gotowania mieszamy kapustę z grzybami, gotujemy razem około 10 minut. Cebulę siekamy i dusimy na oleju, dodajemy ugotowaną, wystudzoną i odciśniętą kapustę z grzybami. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz rozprowadzamy na przygotowanych naleśnikach i zwijamy. Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju. Krokiety najlepiej smakują z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować