Krokiety z chleba tostowego

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Krokiety z chleba tostowego są idealnym i bardzo szybkim pomysłem na obiad lub kolację. Farsz można dowolnie modyfikować, np. z kapustą i grzybami będą idealnym dodatkiem do świątecznego barszczu.

  • 20 min

Składniki:

  • chleb tostowy,
    ser żółty,
    parówki,
    jajko,
    bułka tarta,
    olej rzepakowy do smażenia,
    sól.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Krokiety

Krokiety z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odcinamy skórki i wałkujemy na cienkie kromeczki. Parówki kroimy wzdłuż na pól i każdą połówkę dzielimy w poprzek na trzy części. Na każdą kromkę nakładamy trochę sera i parówkę. Zwijamy w rulon - brzeg lekko smarujemy wodą, dzięki czemu lepiej nam się krokiety skleją. Panierujemy w rozkłóconym, lekko osolonym jajku i bułce tartej. Smażmy na złoty kolor. Wybornie smakują z sezonową surówką i ulubionym sosem, np, czosnkowym, ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować