Krokiety o smaku ruskich pierogów

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedy zostanie wam trochę farszu przygotowanego do ruskich pierogów można przygotować na bazie wafli (andrutów) krokiety panierowane o smaku ruskich pierogów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wafle: 2 sztuki
    - farsz do ruskich pierogów: 25 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety o smaku ruskich pierogów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis na krokiety o smaku ruskich pierogów jest banalnie prosty. 2 wafle układamy na czystej, mokrej ściereczce kuchennej i skrapiamy wodą zraszaczem lub smarujemy wodą za pomocą pędzelka. Farsz rozkładamy na obu waflach, lekko go dociskając. Gdy wafle zrobią się miękkie, zwijamy je w rulon, następnie kroimy w 1,5 cm plastry, pojedyncze krążki maczany w roztrzepanych z wodą jajach doprawionych sola i pieprzem i obtaczamy w bułce tartej.

    Krokiety smażymy na oleju, z każdej strony na złoty kolor, możemy podać je z dipem, kwaśną śmietaną lub jako dodatek np. do barszczu, do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować