Krewetki z chilli i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Krewetki -pyszne źródło białka, szybkie w przygotowaniu i bardzo aromatyczne :)

  • 15 min

Składniki:


  • krewetki tygrysie 200 g
    1/2 papryczki chilli
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki natki pietruszki
    sól, pieprz
    1 łyżka oliwy
    50 ml białego wina

Krewetki z chilli i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków i ogonków oraz czarnej nitki ( jelitka,znajdującego się na tułowiu).Przyprawić.

    Wok rozgrzać z łyżką oliwy, wrzucić pokrojone w kosteczkę chilli i czosnek. Smażyć chwilę.

    Dodać krewetki i smażyć z jednej strony ok. 1 minuty. Dodać białe wino, zwiększyć ogień palnika do odparowania płynu.

    Dodać pietruszkę, smażyć krewetki z drugiej strony ok. 1 minuty.

Porady

Podawać z świeżą bagietką lub ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy