Kremówka

4.49 (198 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chyba każdy z nas uwielbia kremówki, ta jest wyjątkowo pyszna.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:

    3 szkl mąki
    1 szkl kwaśnej śmietany
    szczypta soli
    250g masła

    SKŁADNIKI NA KREM:

    1l mleka
    100g masła
    4 jajka
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    80g cukru
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka

Kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski wsypać mąkę, sól, śmietanę, masło, dokładnie wyrobić.
    Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Podzielić na 2 części, upiec 2 placki w temp 180* około 25-30 min.
    2. W jednej szklance mleka roztrzepać jajka i mąki. Pozostałe mleko ugotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Składniki połączyć i ugotować budyń. Ciepłym przełożyć placki, odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować