Kremowa zupa pieczarkowo-jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzać na głębokiej patelni smalec. W rozdrabniaczu kuchennym, tarczą jarzynową zetrzeć 1 marchew, pieczarki i seler, wsypać na patelnię ze smalcem starte warzywa i dusić pod przykryciem, lekko doprawić solą, wlać 100 ml rosołu i dusić dalej. W 500 ml gorącego rosołu wymieszać opakowanie zupy pieczarkowej Knorr, wlać na patelnię, dodać 3 łyżki kaszy manny i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać. Gdy zupa jest gotowa wlać ją do miseczki. Jogurt przełożyć do dekoratora do ciasta i na środku zrobić kropkę i 3 kręgi. Za pomocą patyczka grillowego ruchami od środka zrobić coś w rodzaju pajęczyny. W jednym rogu miseczki z zupą ułożyć ćwiartki pieczarki, obok ułożyć natkę, wokół rantu posypać groszek ptysiowy, oraz na środku pajęczyny. W plasterkach marchewki wyciąć ząbki i ułożyć na powierzchni zupy.
Komentarze