Kremowa zupa pieczarkowo-jarzynowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gęsta zupa z dodatkami

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 25 dekagramów
    - zupa pieczarkowa bez konserwantów: 1 opakowanie
    - marchew: 1 sztuka
    - seler: 0.25 sztuki
    - rosół: 600 mililitrów
    - kasza manna: 3 łyżki
    - smalec: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta

    - jog grecki,pieczarka,groszek ptysi,plasterki marchewki,natka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa pieczarkowo-jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać na głębokiej patelni smalec. W rozdrabniaczu kuchennym, tarczą jarzynową zetrzeć 1 marchew, pieczarki i seler, wsypać na patelnię ze smalcem starte warzywa i dusić pod przykryciem, lekko doprawić solą, wlać 100 ml rosołu i dusić dalej. W 500 ml gorącego rosołu wymieszać opakowanie zupy pieczarkowej Knorr, wlać na patelnię, dodać 3 łyżki kaszy manny i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać. Gdy zupa jest gotowa wlać ją do miseczki. Jogurt przełożyć do dekoratora do ciasta i na środku zrobić kropkę i 3 kręgi. Za pomocą patyczka grillowego ruchami od środka zrobić coś w rodzaju pajęczyny. W jednym rogu miseczki z zupą ułożyć ćwiartki pieczarki, obok ułożyć natkę, wokół rantu posypać groszek ptysiowy, oraz na środku pajęczyny. W plasterkach marchewki wyciąć ząbki i ułożyć na powierzchni zupy. 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować