Kremowa zupa pieczarkowa.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

zupa "śmieciówka" bardzo pożywna i szybka ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki (najlepiej duże): 5 sztuk
    - marchew (najlepsza duża): 1 sztuka
    - kukurydza: 1 szklanka
    - masła: 2 łyżki
    - bulion warzywny: 1 litr
    - śmietana 18% (mała śmietana 18% do zup w zupełności wystarczy): 1 opakowanie
    - pieprz: 1 szczypta
    - ziemniaki (najlepsze będą duże): 3 sztuki

Kremowa zupa pieczarkowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, marchew i ziemniaki obieramy i kroimy – marchew w talarki, ziemniaki w kostkę a pieczarki w plasterki. Gotujemy bulion. Pieczarki podsmażamy na patelni. Do wrzącego bulionu wrzucamy marchew, gotujemy aż lekko zmięknie, następnie pieczarki i ziemniaki. Gotujemy wszystko razem na małym ogniu aż ziemniaki zmiękną wystarczająco na końcu dodajemy kukurydzę. Zagęszczamy zupę śmietaną (można użyć też mąki, Ja preferuję jednak śmietanę) i doprawiamy pieprzem do smaku! Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy