Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

4.48 (151 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako deser, a jego słodycz świetnie przełamuje nuta cytryny. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350g waniliowego serka homogenizowanego
    100g masła
    3 łyżki cukru pudru (płaskie)
    1 łyżeczka soku z cytryny
    odrobina startej skórki cytrynowej
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Krem z serka waniliowego z nutą cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę i następnie dokładnie zmiksować z serkiem.
    Całość połączyć z sokiem oraz skórką cytrynową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem cytrynowy Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować