Krem z dyni na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kremowa i rozgrzewająca zupa. Idealnie nadaje się na chłodne, jesienne dni. Dla miłośników ostrych smaków.

  • 30 min

Składniki:


  • dynia 1/4
    cebula 1
    ząbek czosnku
    bulion warzywny 1 litr
    papryczka chili
    sól do smaku
    papryka ostra mielona
    oliwa

Krem z dyni na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na oliwie. Przyprawić solą i ostrą papryką. Po chwili zalać bulionem. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu i gotować do miękkości. Odstawić do lekkiego przestygnięcia i zmiksować na gładki krem. Podawać posypaną papryczką chili z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy