Moje pyszne krążki z jabłek w cieście naleśnikowym z płatkami migdałów przygotowałam na deser.
Krążki jabłkowe są bardzo smaczne i nie da się skończyć na jednym krążku.
Krążki jabłkowe w cieście migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować krążki z jabłek;
Jabłka obieramy w całości.
Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką).
Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm.
Ciasto;
Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę,
Następnie żółtka miksujemy z cukrem,mąką,mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia.
Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ).
Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów.
Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze