Krążki jabłkowe w cieście migdałowym

5 (172 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje pyszne krążki z jabłek w cieście naleśnikowym z płatkami migdałów przygotowałam na deser.
Krążki jabłkowe są bardzo smaczne i nie da się skończyć na jednym krążku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;
    jajka 2 szt,
    mąka 1,5 szklanki,
    woda gazowana 100 ml,
    mleko 100 ml,
    szczypta soli,
    cukier 1 łyżeczka,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    płatki migdałów 5 łyżek,
    olej do głębokiego smażenia,

    dodatkowo;
    jabłka 4 szt,
    cynamon lub cukier puder,
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Krążki jabłkowe w cieście migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krążki jabłkowe w cieście migdałowym 1. Przygotować krążki z jabłek;

    Jabłka obieramy w całości.
    Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką).
    Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm.

    Ciasto;
    Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę,
    Następnie żółtka miksujemy z cukrem,mąką,mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia.
    Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ).
    Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów.

    Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.

    Po usmażeniu obsypać cynamonem lub cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować