Krakersy z twarożkiem i wędzonym łososiem

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Przystawka w mig. Jest to uczta dla smakoszy lubiących szybkie, proste oraz zdrowe przystawki z łososiem.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 op. krakersów
    - 250 twarożku lub serka np. Mój ulubiony
    - 100 g łososia wędzonego
    - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku (oraz szczypiorek do dekoracji)
    - 1 łyżeczka posiekanego koperku
    - 5 rzodkiewek
    - 1/4 świeżego ogórka do dekoracji
    - sól, pieprz - do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krakersy z twarożkiem i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do twarożku/serka dodajemy pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę
  • 2. 2. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz koperek
  • 3. 3. Doprawiamy do smaku
  • 4. 4. Na każdym krakersie wykładamy serek
  • 5. 5. Na serek układamy wędzonego łososia
  • image-1570fa3 6. 6. Dekorujemy świeżym ogórkiem oraz szczypiorkiem

Porady

Gotowe krakersy nie mogą długo 'leżakować' gdyż rozmiękają. Krakersy można zastąpić kruchymi babeczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować