Krakersy z mąki sojowej

0 (0 ocen)

Dobra opcja na zdrową przekąskę do pogryzania w ciągu dnia

Składniki:

  • - szklanka mąki sojowej
    - ¼ szklanki oliwy
    - ¼ szklanki wody gazowanej
    - dwie łyżki sezamu
    - majeranek, sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Krakersy z mąki sojowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy mąkę wraz z solą i przyprawami. Dodajemy oliwę oraz wodę i zagniatamy ciasto.
  • 2. Na patelni podprażamy sezam aż ze złoci się. Dokładamy go do masy.
  • 3. Ciasto formujemy w kulę i odkładamy na ok 30 min.
  • 4. Odrywamy małe porcje ciasta, które wałkujemy, a następnie wykrawamy trójkątne kawałki. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piecyka na ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować