Kotlety zero waste

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sposób na wykorzystanie kaszy, mięsa i warzyw z rosołu, które zostały po weekend'owym obiedzie. To duża porcja, nic nie stoi na przeszkodzie, aby zmniejszyć składniki o połowę.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 torebki dowolnej ugotowanej kaszy (np. pół na pół - jęczmienna i gryczana)
    350 g mięsa i warzyw z rosołu
    1 łyżka rosołu lub wody
    1 duże jajko
    sól
    pieprz
    mielona ostra papryka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety zero waste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę, warzywa, mięso, rosół i jajko umieszczamy w siekaczu. Miksujemy na gładką masę. Obficie doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na płaski talerz wysypujemy bułkę tartą. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy je. Następnie rozgrzewamy na patelni olej i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z dużą ilością warzyw, sałatek, itp.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować