Kotlety zapiekane z pieczarkami, oliwkami prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Wspaniałe na obiad.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 porcji kotletów wieprzowych lub drobiowych
    Jajko
    Mąka
    Bułka tarta
    Przyprawa do mięsa
    Olej
    Szklanka startego sera żółtego
    Kilka dużych pieczarek
    Kilka łyżek pokrojonych zielonych oliwek
    Kilka łyżek prażonej cebulki

Kotlety zapiekane z pieczarkami, oliwkami prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obierz, pokrój i ugotuj. Mięso na kotlety cienko rozbij
    tłuczkiem. Jajko rozkłóć i wsyp przyprawę do mięso. Kotlety obtaczaj
    w mące, jajku i bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron
    aż lekko się zarumienią. Następnie przełóż mięso do naczynka
    żaroodpornego, wyłóż na nie pieczarki, oliwki, prażoną cebulkę oraz
    ser. Zapiekaj około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy