5 porcji kotletów wieprzowych lub drobiowych
Jajko
Mąka
Bułka tarta
Przyprawa do mięsa
Olej
Szklanka startego sera żółtego
Kilka dużych pieczarek
Kilka łyżek pokrojonych zielonych oliwek
Kilka łyżek prażonej cebulki
Kotlety zapiekane z pieczarkami, oliwkami prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obierz, pokrój i ugotuj. Mięso na kotlety cienko rozbij
tłuczkiem. Jajko rozkłóć i wsyp przyprawę do mięso. Kotlety obtaczaj
w mące, jajku i bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron
aż lekko się zarumienią. Następnie przełóż mięso do naczynka
żaroodpornego, wyłóż na nie pieczarki, oliwki, prażoną cebulkę oraz
ser. Zapiekaj około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Komentarze