Kotlety z twarogu i ryżu

4.46 (177 ocen)

  • 40 min

Kupujemy dużo chudego twarogu ze względu na dietę kulturystyczną mojego narzeczonego i jeśli zostaje nam twaróg i ugotowany ryż robię te kotlety. Ciągle pracuję nad tym, żeby były mniej kaloryczne ale jednak smażone są pyszne i chyba takie zostaną.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 torebki ugotowanego ryżu
    - dwa opakowania chudego twarogu 250g
    - 3 jajka
    - przyprawy w dowolnej ilości: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, oregano, przyprawa do gulaszu, ostra papryka
    - pół szklanki kaszy manny
    - duża cebula
    - trochę mleka jeśli ciasto jest za rzadkie
    - zielona pietruszka
    - bułka tarta do obtoczenia
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z twarogu i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki kotletów wymieszane w misce. 1. Do miski wrzucamy ugotowany ryż, biały ser, jajka, przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę, pietruszkę, kaszę manny i mleko jeśli ciasto jest za gęste. Dokładnie mieszamy.
  • Kotlety z kapustą kiszoną i ketchupem. 2. Z ciasta formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni w zależności od upaodobać. Ja lubie mocno przypieczone wiec jakies 5 minut na każą stronę.
  • 3. Usmażone kotlety kładziemy na ręcznik papierowy. Podajemy z dowolną surówka.

Porady

Z podanej porcji wychodzi mi 24 kotlety. Robię większą ilość przeważnie bo smakują dobrze zarówno na gorąco jak i na zimno, na następny dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować