Kotlety z selera w panierce

4.5 (159 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe kotlety z selera. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Doskonale smakują z dowolną surówką. Mogą być fajnym dodatkiem do mięsa. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni seler,
    1 jajko,
    bułka tarta,
    bulion warzywny ( ok 1 lita)
    sól, pieprz,
    łyżka masła do smażenia,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Kotlety z selera w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera umyć, ugotować aż lekko zmięknie (nie może się rozgotować), obrać i pokroić w grube plastry. Jajko roztrzepać, dodać odrobinę soli i pieprzu. Obtaczać plastry selera w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować