Kotlety z piersi kurczaka z pesto, pomidorem i mozzarellą

4.5 (163 ocen)

Błyskawiczne kotlety na lekki letni obiad.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    3-4 łyżeczki zielonego pesto
    1-2 średnie pomidory
    1 opakowanie sera mozzarella (125g)
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z piersi kurczaka z pesto, pomidorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na cztery kotlety. Każdy posmarować pesto i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2h. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową.
    Włożyć kotlety i zapiekać ok. 15-20 minut (aż będą miękkie). Wyjąć i dodać pokrojone w plasterki pomidory i ser. Zapiekać ok. 5 minut aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować