Kotlety z piersi kurczaka

5 (140 ocen)

  • 30 min

Delikatne, soczyste, z chrupiącą skórką. Po prostu pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 8 kotletów:
    -1 duży podwójny filet z kurczaka (ok.70 dag)
    -1 duże jajko
    -ok. 1,5 szklanki bułki tartej
    -pieprz
    -sól (opcjonalnie, jeśli przyprawa do kurczaka jej nie zawiera)
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i usuwamy żyłki i błonki. Porcjujemy na kotlety. Rozbijamy przez folię. Z każdej strony posypujemy lekko pieprzem i ewentualnie solą.
  • 2. Jajko rozkłócamy w misce. W osobnej misce mieszamy bułkę tartą z przyprawą do kurczaka. Kotlety maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować