Delikatne, soczyste, z chrupiącą skórką. Po prostu pyszne.
30 min
Składniki:
Na 8 kotletów:
-1 duży podwójny filet z kurczaka (ok.70 dag)
-1 duże jajko
-ok. 1,5 szklanki bułki tartej
-pieprz
-sól (opcjonalnie, jeśli przyprawa do kurczaka jej nie zawiera)
-olej do smażenia
Kotlety z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy i usuwamy żyłki i błonki. Porcjujemy na kotlety. Rozbijamy przez folię. Z każdej strony posypujemy lekko pieprzem i ewentualnie solą.
2.Jajko rozkłócamy w misce. W osobnej misce mieszamy bułkę tartą z przyprawą do kurczaka. Kotlety maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce.
3.Smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą rumiane.
Komentarze