Kotlety z patisona

4.48 (189 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i tanie danie na piątkowy obiad :-) Patisony, wyglądające, jak UFO, szczególnie przypadną do gustu dzieciom. Kotleciki delikatne, chrupiące... Danie z Podlasia.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - patison (młode, zielone okazy, które mają delikatną skórkę): 2 sztuki
    - jaja: 2 sztuki
    - mąka: 6 łyżek
    - bułka tarta: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kotlety z patisona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony kroimy w poprzek na plasty grubości ok 1 cm, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować