Kotlety z pasztetu

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Tak zwane coś z niczego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 opakowania pasztetu z pieczarkami (każdy po 130 g)
    6 łyżek kaszy manny
    1 jajko
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Kotlety z pasztetu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kot 1. Podane składniki wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 30 min (lub dłużej).
  • kot 2. Przygotowaną masę nabierać łyżką i wrzucać do miseczki z bułką tartą. Obsypać bułką wierzch, wtedy poklepać, aby powstała forma kotleta. Delikatnie przenosić na patelnię z rozgrzanym olejem.
  • kot 3. Usmażyć na rumiano z obu stron.

Porady

Z takich kotletów można przyrządzić domowe hamburgery. Nadają się one również jako dodatek do drugiego dania. Kotlety należy przewracać na patelni ostrożnie, ponieważ masa jest dość plastyczna. Z patelni może od czasu do czasu "wystrzelić". Z podanych składników wychodzi 11 kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować