Kotlety z mortadeli w panierce

4.5 (185 ocen)

Dobre danie dla całej rodziny za parę złotych:)

Składniki:

  • - 1 cała mortadela (20 kotletów)
    - 2 jaja
    - bułka tarta i otręby (wymieszać)
    - olej

    Sos:
    - cebula czerwona
    - cebula żółta
    - łyżka świeżych listków oregano
    - sól, pieprz, curry, 1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z mortadeli w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z mortadeli w panierce 1. Mortadelę kroimy na krążki o grubości 1cm. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej z otrębami. Smażymy na oleju na wolnym ogniu. Na tej samej patelni po upieczeniu kotletów smażymy pokrojone cebule i oregano, doprawiamy. W kubku rozrabiamy mąkę z wodą ( pełny kubek) zaleć cebulę, po 5min. sos jest gotowy. Sosem polewamy np. kluski śląskie które są dodatkiem do kotletów mortadeli.

Porady

Kotlety nadają się również do chleba na pożywną kanapkę do pracy. Na zimno też są smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować